?> Hotel Hévíz Superior, Balatoni szállás
F
F
F
  • Hotel Hévíz
  • Hotel Hévíz
  • Hotel Hévíz
  • Hotel Hévíz
  • Hotel Hévíz
  • Hotel Hévíz
Szállodánkról
Árak-akciók
Szolgáltatásaink
A hévízi gyógy tóról
Gyógy kúrák
Balaton
Kapcsolat
Galéria
Étterem
Vendégkönyv
Szolgáltatások
Étterem
Medence
Superior szoba
Balaton hotel hévíz
Balaton

A Balaton (becenevén a „magyar tenger”). Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 77 km hosszú, szélessége 1,3–14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km2.

Keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a tó többi részétől. Déli partjánál medre sekélyebb. Északi oldalán található a badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence, jellegzetes vulkáni tanúhegyeivel. A tó egyes részein halászat folyik.


A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe. Környékén gyógyfürdők, termálforrások találhatók. A tavon minden évben megrendezik a Kékszalag Nemzetközi Vitorlásversenyt.

 

A Balaton körül 204 km kerékpár út vár ránk Magyarország legnagyobb tava körül. Egyre több kerékpár-barát szolgáltatót talál a Balatoni Bringakörút mentén. Itt kisebb javítások igénybe vehetők, de komolyabb probléma esetén csak a kerékpárszervizek nyújthatnak segítséget. A Balaton északi partjának ezen szakaszán kerékpározva megismerhetik a Balatonpart illetve a Keszthelyi-hegység növény- és állatvilágát, a különböző fafajtákat, valamint a balatoni dombok szőlőiben termelt különleges fehérbor ízét.

 

A Balaton számos strandjával várja a tóban megmártózni vágyókat. Számos strand kimondottan családbarát, gyermekprogramokkal szórakoztatják a kicsiket, amíg a nagyok pihenhetnek, vagy ők is kivehetik részüket a számos sport -, vagy szórakoztató programok közül.

 

A Magyar Tenger számos programot  nyújt vendégeinek egész éven át; télbúcsúztató- és farsangi karneválok,  várkapunyitó rendezvények ( Rezi-vár, Sümegi vár, Tátika vár, Kinizsi vár…), tavaszi gyermek –és ifjúsági fesztiválok, halászléfőző- és horgászversenyek,  Szent Iván éji mulatság, ősszel az elmaradhatatlan szüretek és boros forgatagok, és télen az adventi vásárok sült gesztenyével és forralt borral csalogatnak.

 

 A bulizni vágyó fiatalokat a partmenti diszkók, pubok, és az éjjel is nyitvatartó strandi bulihelyek várják

Kirándulóhelyek közül a legszebbek; a tihanyi félszigeten található Tihanyi Apátság, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra, a Tapolcai Tavasbarlang, ahol akár csónakázni is lehet, Balatonedericsen az Afrika múzuemban ízelítőt kaphatnak a látogatók a déli kontinens élővilágából, Zalaszántón a buddha szentéj, a Sztupa a feltöltődni vágyókat várja.

A balatoni sportok közül is mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat, a teljesség igénye nélkül;

csónakázás, vitorlázás, szörfözés, horgászás, úszás, yachtbérlés, wake-board-ozás, télen jégkorcsolyázás…

A Balaton környékén pedig lovagolni-, sárkányrepülni-, hőlégballonozni-, golfozni-, lovaskocsikázni-, kerékpározni- és túrázni lehet.


HU

EN

DE

RO

I

Akciós ajánlat   
All Inklusive - csomag
Programok
Gyógyvíz
Túrázás
Természet
Bezár
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen akcióinkról, rendezvényeinkről, híreinkről! Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és emailcímét, majd kattintson a "Feliratkozom" gombra.
Név *
E-mail *
Hozzájárulok ahhoz, hogy a hotel személyre szabott ajánlatokkal, akciókkal keressen meg.
Kijelentem, hogy személyes adataim kezelésének részletes feltételeit tartalmazó adatkezelési tájékoztatót elolvastam, megértettem, az abban foglaltakhoz - önkéntesen és megfelelő tájékoztatást követően - hozzájárulok.
Bezár
Név * Ha elakadna, vagy telefonon szeretne ajánlatot kérni, kérjük hívjon minket! 06-30/216 4635 (munkanapokon 9-16 óráig)

Feliratkozom a hírlevélre, hogy első kézből értesülhessek a legújabb akciókról

Hozzájárulok ahhoz, hogy a hotel személyre szabott ajánlatokkal keressen meg

Kijelentem, hogy személyes adataim kezelésének részletes feltételeit tartalmazó adatkezelési tájékoztatót elolvastam, megértettem, az abban foglaltakhoz - önkéntesen és megfelelő tájékoztatást követően - hozzájárulok.

Telefon
E-mail *
Üzenet *